torstai 30. heinäkuuta 2015

Arrivals


Paljon ihmisiä, joista jokainen odottaa jotakuta. Puolisoa, ystävää, lasta, perhettä, vanhempiaan, yritysvierasta... ketä vain. Kaikki vilkuilee vuoroin laskeutuvien lentojen aikataulua ja kelloa. Joskus katse voi piipahtaa muissa odottajissa, mutta enimmäkseen katse on kiinni siinä oviaukossa, josta odottaa henkilön pian ilmestyvän. Minä olin tänään lentokentällä vastassa Jonnaa. (Jonna tuli meidän loman ajaksi hoitamaan Chiliä.) Finnairin lennot saapuvat Shanghaihin yleensä etuajassa, joten olin kentällä juuri oletettuna koneen saapumisaikana. Tänään finski saapui reilu puolituntia lentoaikataulusta jäljessä. Mulla olikin sitten hyvää aikaa seurailla ihmisiä. Tai hyvää ja hyvää... mulla meinaan on koko ajan itkussa pitelemistä kun näen ihmisten iloiset, onnelliset tai rakastavat ilmeet kun he tapaavat toisensa. Tänäänkin yksi nuori mies oli pujahtanut rajattujen liinojen välistä niin lähelle tuloaukkoa kuin vain pääsi. Hän seisoi vain puolimetriä vartiointimiehestä, joka olisi estänyt kaveria menemästä enää yhtään pidemmälle. Mies ei juurikaan kiinnittänyt huomioita muihin kentällä oleviin ihmisiin vaan odotti keskittyneesti. Melkein tunti ehti kulua kun portista pinkoi kaksi alle kouluikäiseltä näyttävää pellavapäätä jotka hyppäsivät suoraan isän syliin. Kun vielä vaimo kaapattiin suukoteltavaksi - kahteen otteeseen - niin oli kyllä silmäkulmia pyyhittävä.

Jos joskus kaipaisi kunnon nyyhkyleffaa ja sitä ei teeveestä tule, niin lentokentällä ihmisiä seuraamalla voisi saada samanlaisia tunne-elämyksiä.

Ennen kuin minä sain odotetun vieraamme, tapasin sattumalta erään suomalais-kiinalaisen pariskunnan pienen poikavauvansa kanssa jota en ollut vielä ennen tavannut ja oli todella ilo nähdä heidät! He olivat olleet samalla lennolla Jonnan kanssa, palaten Suomilomalta takaisin Kiinan arkeen. Maailma on ihanan yllättävän pieni!



Me tutustutetaan nyt Jonna Chilin "kotkotuksiin" ja Shanghain elämään, kunnes ensi viikolla pääsemme matkaamaan Suomeen. Ja huomenna on muuten viimeinen työpäivä ennen lomaa. Shanghaissa paistaa aurinko ja taivas on sininen, ja tänään on myös ollut mukava tuulenvire, joka tekee helteisestä säästä miellyttävän.







Ihanaa päivää ja viikonloppua kaikille! Ihania yllätyksen ja ilon hetkiä - kauneuden näkemistä asoissa, ihmisissä, hetkissä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti