keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kuuma heinäkuu


Lämpömittari on näyttänyt päivittäin jo heti 6.30 aamusta alkaen +30 tai enemmän. Keskipäivällä lounasaikaan lämpö hiipii helposti +40 asteeseen, eikä välttämättä edes paista aurinko. Chilin kanssa on pitänyt ulkoilla minimit. Pikkunen on ihan läkähdyksissä jo hississä ennen ulos pääsyä.

Kuluva viikko on edennyt madellen, ja toipuessa aikuisen naisen iän saavuttamisen vaatimasta juhlinnasta. Ainakin välittömästi tuntui olo vanhemmalta - suorastaan ikälopulta - sillä juhlimisesta toipuminen on rankkaa. Koko viikon olen nukkunut pitkät yöunet karhujen seikkaillessa unimaailmassa (olispa kiva tietää mistä ihmeestä saan karhut melko toistuvasti uniini ja mitä ne tarkoittaa...), herännyt varhain ennen herätyskelloa ja ennen koiraa (!) , ja kun olen saanut koiran ulkoilutettua ja laitettua kaffet kiehumaan, olen kirmannut juoksulenkille. Lenkit on helteen vuoksi ollut ehkä rankimpia ikinä. Edes puolimaratonin juostua en ollut yhtä hikininen ja uupunut kuin tämän viikon aamulenkkien jälkeen olen ollut. Tutkailinpa muuten milloin tänä vuonna on Shanghain Marathon - sunnuntaina 8. marraskuuta - ja aion ilmoittautua puolikkaalle. Innostuisiko kukaan osallistumaan mun kanssa?

Koira-aupairimme Jonna saapuu aikaisin torstaiaamuna, ja onkin ollut melko hikistä hommaa laittaa hänelle huone valmiiksi. Lainasimme 140 cm leveän sängyn työkaveriltamme ja kannoimme sen reilun puolenkilometrin päästä kotiimme liki 40 asteen helteessä, ja kotona homma jatkui kasauksen ja huonejärjestelyjen ja siivousten merkeissä. Ainakin aika kului ratevasti ja huoneesta tuli ihan kiva. Tervetuloa Jonna! Toivottavasti osaat nukkua meillä, sillä meillä ei edelleenkään ole verhon verhoa asunnossamme.

Vielä muutama työpäivä ja se olis kauan odotettu loma! Ja kauan odotettu Suomen matka myös muutamien päivien päässä. Ihana päästä Suomeen jäähdyttelemään, varmasti lenkkeilykin tuntuu ihanan raikkaalta kuulaassa Suomen kesässä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti