tiistai 5. huhtikuuta 2016

Piipahdus Suomihoitolassa

Maaliskuun lopussa tehtiin lyhyt pistäytyminen Suomessa. Vaikka kyseessä oli työmatka, tuntuvat Suomen matkat aina lomalta. Heti ensimmäisen saunomisen jälkeen tuntuu kuin olisi käynyt kasvohoidossa tai itseasiassa jossain täysvartalohoidossa hiuksia myöten - kasvojen iho tuntuu sametilta ja hiukset silkiltä. Olen varmasti lukuisia kertoja ylistänyt Suomen puhdasta ilmaa ja vettä ja rauhallisuutta, mahdollisuutta livahtaa muutamassa minuutissa metsään päivittäin ja vaikka mitä. Yhtäkään asiaa en ylistä ja arvosta turhaa tai liikaa. Tällä reissulla minusta oli uskomatonta myös valon määrä. Aamu sarasti jo ennen kuutta ja pimeää tuli vasta reippaasti kuuden jälkeen illalla. Vaikka oli tehnyt normaalin työpäivän töissä, silti ehti vielä valoisan aikaan koiralenkille. Aurinko hemmotteli meitä lähes koko viikon.












Shanghain lento peruuntui henkilökunnan vähyyden vuoksi ja Finnair majoitti meidät yhdeksi yöksi Helsinkiin. Normaalitilanteessa olisin saattanut hykerrellä tyytyväisyydestä, mutta tällä kertaa minun tuli olla seuraavana päivän valvomassa 42 neliöisen messuosaston rakentamista. Voitte kuvitella etten todellakaan nukkunut hyvin hotellissa ja vähän väliin viestittelin paikallisten kollegoiden kanssa WeChatin avulla.

Seuraavana päivänä päästiin kuitenkin matkaan, ja yhdeksän lentotunnin ja nopean kotona freesautumisen jälkeen suoraan messuillekin. Ja siellähän se messuosasto jo palvelikin messukävijöitä lähes moitteettomasti. Vain pientä säätöä ja kaikki oli ok. Niin se vain on että kun veteen piirtää viivan, ei siihen jää jälkeä. Kukaan ei ole korvaamaton ja maailma ei pysähdy. Asiat järjestyvät - aina.

Messut rullasi siis jo täyttä vauhtia ja seuraavan päivän asiakasseminaarikin hoitui kiitettävästi ja kun sen päivän jälkeen pääsin kotiin, päätin lepuuttaa pari päivää korkkareilla sipsutelluja jalkojani sohvalla ja nukahdin samantien. Puolisoni herätti minut siitä muutamaa tuntia myöhemmin kotiintultuaan ja siinä vaiheessa huomattiin että olin tulikuuma. Kuume oli hipsinyt 38 asteeseen. Nyt olen jo seitsemättä päivää sairaana. Minulla on poskionteloiden tulehdus ja koko ylähengitysteiden tulehdus. Tänään kävin toistamiseen lääkärissä ja sain viisi uutta pakettia lääkkeitä sekä määräyksen levätä itseni kuntoon. Eiköhän niillä lähe. Lääkäri myös kehotti juomaan sitruuna-inkivääriteetä ja käyttämään reilusti hunajaa jotta kroppani vastustuskyky hieman kasvaisi. Osaako joku tehdä sitruuna-inkivääriteetä? Ja nyt ei kelpaa että "kato googlesta"... google ei edelleenkään toimi Kiinassa.

Hei se on jo huhtikuu! Kesä kuiskii jo nurkan takana. Ja reilun kolmen viikon päästä saan äiskän ja tädin tänne meille kylään ja se on niiiiiin siistii!

5 kommenttia:

  1. Laitat vaan vettä kattilaan, reilusti inkivääriä sekaan. Kiehauta vähän aikaa että inkivääri maustaa veden, sitten vaan siivilöit kuppiin ja hunajat sekaan. Olen myös tehny flunssantappo lääkettä: 3 sitruunan mehu, inkivääriä reilusti, 15 valkosipulin kynttä. Kaikki blenderissä sekaisin, sitten sitä valmista juomaa shotteina useamman kerran päivässä.

    VastaaPoista
  2. Laitat vaan vettä kattilaan, reilusti inkivääriä sekaan. Kiehauta vähän aikaa että inkivääri maustaa veden, sitten vaan siivilöit kuppiin ja hunajat sekaan. Olen myös tehny flunssantappo lääkettä: 3 sitruunan mehu, inkivääriä reilusti, 15 valkosipulin kynttä. Kaikki blenderissä sekaisin, sitten sitä valmista juomaa shotteina useamman kerran päivässä.

    VastaaPoista
  3. Sinne minäkin kohta piipahdan. Tsemiä ja paranemisia!

    VastaaPoista