maanantai 8. kesäkuuta 2015

Koira au pair


Lauantaina trimmattiin kesälook :)

Aina aikaisemmin kun me olemme matkanneet Suomeen, on Chili ollut sillä aikaa hoidossa ihanan suomalaisen perheen hoivissa, ja vastaavasti me olemme hoitaneet heidän koiraa kun he ovat olleet matkalla. Kätevää yhteistyötä ja avunantoa. Nyt kuitenkin tämän perheen Kiina-komennus on päättynyt ja uusi maa ja uudet kokemukset odottavat heitä. Onnea perhe Konsti ja lämmin kiitos teille kaikesta!

Etsin Chilille hoitoperhettä Facebookin Shanghain Suomalaisten ja Shanghai Expats -ryhmissä, valitettavasti siinä onnistumatta. Muutama paikallinen kommentoi jotain ja tarjoitui Chilin ottamaankin, ja eräs suomalainen joka on jo aikaa sitten muuttanut Shanghaista pois yritti myös auttaa vinkkaamalla tutusta aussiperheestä, mutta valitettavasti tämäkin perhe oli jo lähtenyt maasta. Meidän compaundilla olen tutustunut erääseen englantilaiseen naiseen, jolla on kaksi koiraa. Hän kertoi toisen heidän koiristaan (heillä oli aluksi vain yksi koira Shanghaissa, mutta pelastivat jossain vaiheessa auton töytäisemän koiran ja ottivat sen omaksi) olleen kerran hoidossa paikallisessa koirohoitolassa nimeltään Paradise Kennel. Heidän kokemuksensa hoitolasta oli ihan positiivinen, mutta olivat myös kuulleet tuttavaltaan ei niin onnistuneen hoitolakokemuksen. Hoitopaikkaan olisi kuulunut 160 RMB:n vuorokausihintaan (noin 24 €/vrk): oma privaatti 12 neliön sisätila + 35 neliöinen ulkotila, sänky, TV, ilmastointi tai lämmitys, ulkoilutusta, videoviestejä omistajalle sekä ruoka. Ei kuulosta huonolta. Mutta... elokuu on vuoden kuumin kuukausi Shanghaissa ja koska minä en luota yhteenkään kiinalaiseen, niin pelkään että ehkäpä ilmastointia ei käytetäkään riittävästi tai ehkä koiralle ei annettaisi riittävästi vettä.. tai jotain. Tai mistä sitä tietää, vaikka Chili saisi sieltä jonkin tarttuvan taudin, kirppuja tai jotain. Ehkä mun kauhukuvia ja ylivarautuneisuutta, mutta Chili on meidän perheenjäsen ja tuntuisi kauhealta jättää se kuukaudeksi johonkin paikkaan mistä en voi olla varma.

Onneksi sitten tuli viesti Jonnalta. Jonna on nuori suomalainen nainen joka on opintonsa suorittanut, matkannut maailmaa ja on vielä tälläkin hetkellä Englannissa pienen yksi vuotiaan pojan au pairina. Jonna halusi päästä kokemaan Aasian ja samalla lupautui tulemaan Chilille koira-au pairiksi.
Vähän myöhemmin sain myös viestin yhdeltä Shanghaissa asustavalta suomalaisperheeltä, joilla on Chilin kanssa samanikäinen koira, että myös he olisivat mahdollisesti voineet ottaa Chilin hoitoon, jos ensin tyyppaamme kuinka koiramme tulevat keskenään toimeen. Vilpittömästi uskon että olisivat tulleet hyvin juttuun ja varmasti vielä tapaammekin. On se ihanaa että tällaisia ihmisiä ja perheitä on olemassa!
Jonnan kanssa teimme jo diilin ja hän tulee luoksemme muutamaa päivää ennen lentoamme Suomeen, jotta ehdimme näyttämään oleellisimmat asiat Shanghaissa ja tietysti kaikki Chilin kommervenkit. Jonnan olen tavannut pari kertaa aikaisemmin ja hänen äiti on minun hyvä ystävä ja työkaveri. Uskon että koska hän on vastuuntuntoisesti huolehtinut alle vuoden ikäisestä vauvasta itsenäisesti, on pieni alle 5-kiloinen koira pala kakkua. Ja Chili on superkiltti! Chilillä vaan on energiaa kuin pienessä kylässä ja tarvii aika paljon liikuntaa ja huomiota. Tosin elokuun kuumuuden vuoksi en usko että ulkona voi pitkiä lenkkejä ja aikoja oleskella.

Ennen kuin yritimme Chilille mitään hoitopaikkaa löytää, tarjosimme mieheni tyttärelle mahdollisuutta tulla Chiliä hoitamaan ja viettämäään kuukausi Shanghaissa. Mutta jonkun aikaa hänen kanssaan asiaa yhdessä mietittyämme, olisi hänen ollut tylsä tulla tänne ja jäädä sitten yksin Chilin kanssa, kun näemme niin harvoin. Haluamme Suomessa ollessa viettää aikaa yhdessä; ja päinvastoin, jos hän tulisi tänne.

Kirjoitinkin jo aiemmin että Chilillä on käynnissä prosessi, jotta voin sen joku päivä ottaa mukanani Suomeen ja vaikka en häntä mielellään lennättele edestakaisin Kiinan karanteenin vuoksi, niin silti haluan että on olemassa se mahdollisuus, jos ei hoitopaikkaa joskus löytyisikään. Muuten uskon että Chili matkustaa Suomeen vasta sitten kun me lopullisesti muutamme takaisin.

Life is better with a dog.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti