tiistai 23. kesäkuuta 2015

Jo kolmas juhannus Shanghaissa

Kun viime perjantaina Suomessa oltiin jo juhannuksen vietossa, me painettiin normaalisti töitä. Jossain kohtaa mielessä vieraili ikävä uusia perunoita, savustettua lohta, raikasta suomalaista salaattia, mansikoita, karjalanpiirakoita ja munavoita. Herkkuja enemmän haaveilin saunomisesta ja uimaan-saunaan-uimaan-saunaan-uimaan-saunaan -ravaamisesta. Näiden haavekuvien ikävöimistä hieman hillitsi tieto Suomen kylmästä juhannussäästä. Shanghaissa on ollut nyt jatkuvasti +25 - +30, satoi tai paistoi. Ja koko viime viikon satoi. Onneksi viikonloppuna oli pääosin sateetonta, niin päästiin taas urheilemaan elämämme kyllyydestä.

Kun perjantaina toimiston kellon viisarit osoitti puoli kuutta, oli ajatuksena lähteä ulos syömään ja huvittelemaan - juhlimaan juhannusta ja oikeastaankin Kiinassa vietettävää Dragon Boat Festival -lomaa. Edessä oli kolmen päivän vapaat eli piiitkä viikonloppu! Oijoijoi! Kotiin päästyä avattiin viinipullo ja "ärsyttävänpikkunälän" supistessa olkapäällä tulikin loihdittua melkein huomaamatta kotitekoinen tapas-illallinen. Eikä enää tarvinut lähtä mihinkään, vaan nautittiin vaan mukavasta koti-illasta.

Home made tapas.


Tein elämäni ensimmäisen kerran bruschettoja. Vaikka itse sanonkin, niistä tuli parempia kuin mitä olen ravintoloissa koskaan maistanut.

Lauantaina kävelimme noin tunnin lenkin.

Sunnuntaina käytettiin Chili reippaalla noin 4,5 km lenkillä, jonka jälkeen otettiin taas fillarit alle ja pyöräiltiin ympäri Shanghaita 42,5 km. Oli tosi kivaa! Ja jos edellisenä viikonloppuna mulla oli jo 20 km kohdalla veto ihan poissa, niin nyt yli 40 km taittui ihan huomaamatta. (Eli se Xyzal-allergialääke todellakin teki minusta ihan naatin viikko sitten.)

Maanantai oli Kiinassa pyhäpäivä ja herättiinkin sateiseen aamuun. Kun sain Chilin ulkoilutettua, keitin pannullisen kahvia ja hitaasti haudutetun puuron. Ja tiedättekö mitä tein aamupalan nautittuani?
Hipsin takaisin sänkyyn! Voi että oli ihanaa! Sunnuntain pyörälenkki tuntui hieman alaselässä ja oli ihana maata raajat x-asennossa, koira käpertyneenä kylkeen ja seurata sadepisaroiden valumista ikkunaa vasten. Vaikka oli maanantai, ei tarvinut lähtä töihin eikä mihinkään! Ihanaa! Taidettiin koko poppoo nukahtaa vielä muutamaksi tunniksi.

Sydän aamupuurossa :)

Sateen jälkeen tehtiin 7,5 km lenkki. Koirakin jaksoi paremmin sillä sateen jäljiltä sää oli hieman viileämpi (noin +26). Lenkin jälkeen pyöräilimme vielä Jingqiaon Times Grocerystä ostamaan vehnäjauhoja ja iltasella käveltiin vielä muutamat koiranulkoilutukset.

Ehkä yksi parhaimista juhannuksista - yhdessäoloa, urheilua, lepoa sekä hyvää ruokaa ja juomaa.

Tänä aamuna nautittiin aamupalaksi verigreippiä, kahvia ja omenamehua. Chilin rabiesrokotuksesta oli nyt kulunut 33 päivää ja minulla olikin heti aamusta sovittuna firman kuljettajan kanssa, että hän ajaa minut ja Chilin Puxin puolelle Shenpu-klinikalle verikokeisiin. Koska kuski joutui ensin ajamaan tehtaalle ja palaamaan sieltä Shanghai cityyn, oli minulla noin puolitoistatuntia extra-aikaa aamussa. Siispä kirmasin nopealle juoksulenkille. Kuski saapui hieman yli 10 ja eläinlääkärireissuun meni matkoineen tasan tunti. Selviydyttiin siis todella nopeasti vaikka käytännössä oli viikon ensimmäinen arkipäivä ja liikenne yleensä erittäin ruuhkaista. Kahden - kolmen viikon kuluttua pitäisi saada Chilin rabiesvasta-ainetestin tulokset. Pitääkähän peukkuja että saadaan toivottu tulos!

Kumpikohan jännitti enemmän - Chili vai minä...


Chili oli todella reipas! Tai sitten tytöt osasivat hommansa :)

Helpottunut paluumatka.
Chili kotiin ja mamma töihin.

Miten sun juhannus meni?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti