keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Home Sweet China Home

Oli aivan ihana palata takaisin Shanghaihin, ja takaisin normaaliin arkeen. Täällä on vielä ihana sää noin +20 päivällä ja yöksi tippuu noin +15. Koko loppuviikoksi on luvattu vielä reippaasti yli 20, jopa 27.

Yleensä olemme lennon jälkeen mennyt suoraan kotiin nukkumaan, mutta eilen suuntasimme töihin, yrittäen minimoida aikaeron rasitusta seuraavilta päiviltä. Koneessa onnistuin nukkumaan kaksi tuntia, ja puolisoni ehkä puolisen tuntia. Sinnillä silti pysyttiin melko myöhäiseen iltaan hereillä kitaten teetä ja katsoen telkkaria. Molemmat taidettiin vuorotellen nukahtaa noin tunniksi sohvalle Chilin maatessa tyytyväisenä milloin kummankin vieressä. Käytiin me hieman pidempi kävelylenkkikin jossain vaiheessa ja taas kävellessä mietimme miten ihmeen paljon tykkäämmekin olla Shanghaissa. Työssä on kiire - hommia ja projekteja riittää - silti täällä tuntuu olevan enemmän aikaa myös toisillemme, liikunnalle - niin ja koirallekin.

Ilmeisesti ensimmäisen vuorokauden sinnittely hereillä auttoi, sillä nukuttiin yö sikeästi ja yhtäjaksoisesti aamun herätyskellon sointiin asti. Aika upeeta! Jospa kaksi vuotta aikaerotreeniä olisi viimeinkin opettanut jotain.

Chili siis palasi myös eilen kotiin ja meillä olikin hoitoperheen kanssa treffit Bundilla, jossa vaihdoimme Chilin lennossa autosta toiseen. Chili se olikin näyttänyt kaksi viikkoa "parastaan" olemalla ei-sisäsiisti ja ryöväämällä perheen isännän työlaukusta jonkun piuhan ja pureksimalla sen palasiksi. Kaiken kukkuraksi meidän vaavasta tuli juuri kaksi viikkoa ennen hoitoon vientiä nuori nainen eli hoitoperhe joutui kaiken kukkuraksi kestämään juoksuista koiraa. Ehkä hormoonit olikin pistänyt koiramme sekasin ja siksi tehnyt tarpeitaan sisälle.... tiedä tuota. Minulla kun ei ole ennen tyttökoiraa ollut, niin en tiedä niiden juoksuistakaan juuri mitään. Selvittelin nyt kyllä ystäviltä ja tuttavilta joilla tyttökoiria on, kuinka usein juoksuja tulee, kuinka kauan ja mitä muuta se koirissa aiheuttaa. Tulimme tulokseen, että kunhan Chilin hormoonitilanne normalisoituu, viemme koiran kastroitavaksi. Minulla ei kuitenkaan ole mitään aikomuksia teettää Chilillä pentuja. En tunne koiran taustoja lainkaan, mistä tietäisin onko se edes puhdasrotuinen villakoira vai lieko siinä osa vaikka jotain frettiä :)
Ja kun koira joudutaan nukuttamaan, samassa nukutuksessa poistatetaan siltä extraksi jääneet kulmahampaat. Lämmin kiitos vielä Konstin perheelle Chilin hyvästä hoidosta! Me odotellaankin vuorostamme Nasua hoitoon kuun loppupuolella :)

Tässä vielä kuva mitä Suomesta toimme Shanghaihin (Nalle 4-viljan hiutaleita, imurin pölypusseja, leivinpaperia, hernekeittoa, salaattikastiketta, kuivahiivaa, kahvia, suodatinpusseja, metvurstia, mausteita jne)


Eiköhän näillä taas pärjätä loppuvuosi. Toin Suomesta myös muutaman Iittalan Kivi-tuikkulyhdyn. Ihanan tunnelmallista - eikö vain :)



Iloa ja tunnelmaa kaikille syksyn pimeneviin päiviin ja iltoihin! Pian on joulu ja sen jälkeen mennäänkin taas hurjaa vauhtia kohti kesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti