tiistai 15. joulukuuta 2015

Joulurauhaa


Joululoma lähestyy ja odotamme sitä jo kovasti. Ilmanlaatu on Shanghaissa ollut todella huono eli asteikolla luokkaa Hazardous. Viisi viikkoa minua vaivannut köhä äityi keuhkoputkentulehdukseksi. Olenkin nyt töissä tehnyt vain välttämättömät työt ja iltapäivällä olon heikentyessä hipsinyt vähin äänin kotiin lepäämään. Tänäänkin tuli nukuttua kolmen tunnin päikkärit sohvalla. Joskus viiden jälkeen heräsin kun oli jo pilkkopimeää ja olin ihan sekaisin siitä mikä maa, mikä valuutta. Illan aikana irtosin sohvasta vain ulkoiluttamaan välillä koiran tai juomaan teetä tai vettä. Mutta kyllä se tästä! Sain maanantaina lääkäriltä muovikassillisen lääkkeitä ja kyllä ne tuntuu aika hyvin purevan. Yskänlääke tekee minusta aina todella uneliaan, mutta sekin varmasti vain hyvä, että tulee oikeasti levättyä.

Torstai-iltana vien Chilin hoitoon toiselle puolelle Shanghaita. Chili menee perheeseen, jossa on vanhempien lisäksi kaksi lasta ja yksi Chilin kanssa samanikäinen tyttökoira. Tämä on uusi hoitopaikka Chilille ja kiireiden vuoksi emme ehtineet tehdä koiratreffejä aiemmin. Nähtäväksi jää miten koiratytöt tulevat toimeen keskenään. Olen tavannut hoitoperheen koiran, Nopan, kerran ja Noppa on vähän Chiliä pienempi ja aika paljon rauhallisempi tapaus. Chili ei ole koskaan haukkunut tai murissut toisille koirille - tai yhtään millekään - ja yleensä Chili on ulkona muita koiria tavatessa se alistuvampi, tai sitten se joka mieluusti lähtee kiertämään kohdattavan koiran kaukaa. Uskon ja toivon että Chili ja Noppa pärjäävät hyvin ja että heistä olisi myös toisilleen iloa ja seuraa.

Perjantaina lennämme Suomeen joululomalle. Elokuun loman jälkeen koko loppuvuosi on ollut meillä todella kiireistä ja nyt huonosta ilmanlaadusta johtuva sairastuminen on uuvuttanut meidät molemmat mieheni kanssa siihen pisteeseen, että toivomme vain rauhallista joulunaikaa Suomessa, aikaa levätä.

Tässä vielä ihanan Samuli Edelmannin joululaulun kera toivotan sinulle ihanaa, hiljaista ja raukkauden täyteistä joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti