tiistai 4. marraskuuta 2014

Väsy, väsympi, väsyin

Yleensä taidan vain hehkuttaa kuinka hyvin viihdyn Shanghaissa ja muutenkin olen päättänyt, etten valita mistään tai en ainakaa huonoista fiiliksistä kuuluttele facebookissa tai blogissani. Enkä kyllä aio tehdä nytkään. Eikä siis ole mitään tiettyä asiaa miksi olisi huono fiilis tai muutenkaan yhtään mitään negatiivista kerrottavaa. Olen vain todella väsynyt. Ja nyt en puhu mistään normaalista jetlagin tai huonosti nukutun yön jälkeisestä väsymyksestä. Olen nukkunut hyvin, syönyt terveellisesti, ulkoillut paljon, pyöräilen työmatkat aina kun mahdollista ja kaikki asiat ovat hyvin. Ulkonakin paistaa aurinko ja vielä täällä on päivisin +20 astetta lämmintä. Työt ovat pitäneet minut todella kiireisenä jo pitkään, mutta pidän siitäkin että on sopiva haipakka, riittävästi haasteita ja tuntuu että saa paljon aikaiseksi. Voin sanoa tykkääväni töistäni. Silti väsyttää. Olen koittanut miettiä mistä se johtuu, enkä ole keksinyt, ja ehkä onkin parempi antaa sen vain olla. Antaa lupa oudolle olotilalle ja olla vaan väsynyt. Ehkä se siitä menee ohi ihan huomaamatta.

Suomessa on se hyvä puoli, että tähän vuoden aikaan voi laittaa kaiken väsymyksen tai minkä tahansa alakulon kaamosmasennuksen piikkiin. 

Onneksi meillä on koira myös täällä. Eilen illallakin kun kävelin Chilin kanssa pidemmän rauhallisen lenkin, niin kyllä oli paljon virkeempi ja rauhottuneempi olo sisälle palatessa. Ulkona oli kirkas tähtitaivas ja jo sen verran viileää, että piti pitää huivi kaulassa. Jos ei olisi koiraa, jäisi liian usein läppärin ääreen töitä pakertamaan. Nyt vielä kun Suomi on talviajassa, on aikaero Suomen ja Kiinan välillä kuusi tuntia. Voitte vaan kuvitella kuinka paljon sähköpostia pingahtelee vielä kun meillä ollaan jo käymässä nukkumaan. Eihän niitä tietysti yleensä tarvitse avata tai reagoida vasta kuin seuraavana työpäivänä, mutta monesti ne vain näkee ja sitten ne jäävät tahtomattaankin takaraivoon prosessoitumaan.

Meidän ihana Chili eli Pikku Piipana, Silppa, Skuime, Napo... rakkaalla "lapsella" on monta nimeä ja iso osa samoja kuin Napo-koirallamme suomessa :D

Oletko sinä ollut koskaan väsynyt tietämättä mistä se johtuu? Miten olet onnistunut palauttamaan energiat?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti