sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Hello from the other side - it's also winter and minus degrees here



Lauantaiaamu. Chili huomaa että olen hereillä ja kömpii päälleni kaivaten rapsutusta. Minua vielä väsyttäisi ja kaikki lihakset tuntuvat vaativan lisää lepoa, paljon venyttelyä ja vettä. Eilisen päivän juoksulenkki ja lihaskuntoharjoitukset tuntuvat nahoissa. Edellisenä iltana oli myös työpaikan Annual Dinner ja se puolestaan tuntuu tukassa. Vettä ja buranaa kiitos. Vaivaudun ylös sängystä ja huomaan samantien että "tänne jäätyy" ja kiskon gollaripuvun päälle ja villasukat jalkaan ja suuntaan keittiöön. Iso lasi vettä, toinen lasi Ikean puolukkamehua ja se burana. Oli oikein hauska ilta. Ihan paras Annual Dinner neljän vuoden aikana, vaikka kuulemma kaikkein pienimmällä budjetilla järjestetty. Ruoka oli yllättävän hyvää, tarjolla oli myös punaviiniä - kiinalaista sellaista ja yleensähän näissä bileissä viini on pitänyt tuoda itse mukana jos sitä on halunnut nauttia - ja ohjelma illallisen aikana oli hyvä ja ytimekäs. En ollut ennen maistanut kiinalaista punaviiniä ja päänsärystä päätellen tuntui maistuneen turhankin hyvin ;)

Laitan kahvit kiehumaan, annan Chilille ruokaa ja vien miehelleni myös mukillisen marjamehua vuoteeseen. Kun Chili on hotkaissut ruuan ja venyttelee hyvillä mielin jäseniään raukeasti haukotellen, lähdemmekin samantien ulos. Siellä vasta kylmä onkin! Ja ulkona sataa lunta! Ou vau! Maa on saanut kevyen valkoisen lumiharson ja mitä tekee kiinalaiset... compaundillamme on paljon laudoitettuja alueita ja nyt kaikille näille laudoituksille levitellään punaisia mattoja. Varmasti siksi ettei kukaan liukastuisi. Ulkona paistaa aurinko ja tiedän että lumi pysyy maassa korkeintaan vuorokauden. Siksi tuntuu tylsältä että kauniin valkoisen ja huurteisen kulkukäytävän päälle levitetään punaiset muovimatot. Punaisesta on Kiinassa ollessa tullut yksi lempiväreistäni, mutta silti... nyt se meinaa harmittaa. Chili haluaa syliin. Pikkuista paleltaa. Lämmitän sitä ja se lämmittää minua. Sille on Suomessa varmasti ostettava joku Rukka-talvipuku että se tarkenee siellä.



Sisälle tullessa tsekkaan lämpömittarin. -9! Säätiedotukset piti paikkansa. Kuulemma 35 vuotta sitten on Shanghaissa viimeksi ollut yhtä kylmä. Ja sen huomaa myös sisällä. Sillä aikaa kun puuro hautuu, ollaan jo kasattu sähkölämpöpatterit antamaan lisälämpöä. Ikkunat kondensoivat vettä niin että ikkunasmyygeillä on pienet lammikot. Taloissa ei täällä ole mitään eristyksiä. Laitan joka huoneeseen vessoja myöten myös lämpökynttilät palamaan. Aika tunnelmallista, vaikka myös aurinko tulvii sisään ikkunoista.

Nyt olisikin hyvä päivä käpertyä sohvalle viltin alle katsomaan telkkaria koko päiväksi. Joo todellakin olisi, mutta netti ei toimi tai sitten ei toimi vpn tai läppärin wifi. Mitähän sitten tekisi...
Onneksi ei sentään tarvitse tehdä töitä tänä viikonloppuna, sillä muutoin olisi tullut toimistokeikka. Olen monesti ajatellut että vaikka joskus suunnattomasti ärsyttää nettiyhteyksien toimimattomuus tai huono ilmanlaatu mikä pitää ihmiset sisällä, että oikeasti tekee vain hyvää kun joutuu keksimään ihan jotain muuta ajanvietettä kuin mihin on tottunut. Viikonloppuna tuli kasattua 1500 palan palapeli loppuun, luettua pitkään kesken jäänyttä kirjaa, pelattua backgammonia ja korttipeliä, ja mikä tärkeintä, oli ihana vaan jutustella, tai vaan olla ja ajatella. Kaiken kaikkiaan ihana viikonloppu takana. Ja kipaisinhan minä pikaisella juoksulenkilläkin vielä lauantai-iltapäivänä. Olisittepa nähneet mun juoksukastuumin.... pipo, huppu ja niiden lisäksi pään ympärillä huivi kasvot silmiä lukuunottamatta peittäen. Onneksi näin lenkillä ehkä kolme muuta ihmistä. Laulellen juoksin!
Ihanaa kun kevät tulee jo muutaman kuukauden kuluttua ja kaikkea kivaa on tiedossa. Haaveilen joko Helsingin tai Kouvolan puolimaratonille osallistumisesta toukokuussa. Olisiko joku innostunut lähtemään mukaan?

Bongasin viikonloppuna jostain 12 viikon ohjelman, joka on tarkoitettu ihan nollajuoksukunnosta puolimaratonkuntoon. Voit kurkata ohjelman tästä.



Haasteellisin tekemistämme palapeleistä ja vaikea toiseksi viimeiseen palaan asti. Fifty shades of grey..



2 kommenttia:

  1. Wau! maratoonille! Nyt on jumpat ja pumpit tauolla, kun tämä flu iski. Kylmää on täällä Seasons Villassakin ja odotellaan kovin kelien lauhtumista. t. Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikaista paranemista sinulle Sari! Flunssainen olo on hyvä syy mennä nauttimaan joka päivä Baker and Spicen sitruuna-inkivääri-teetä. Se on niiiin hyvää!
      Joo ilmoittauduin Shanghain puolimaratonille 2015 mutta linkki olikin petosta eikä se toteutunut ja 2013 puolikkaasta on jo aikaa. Rakastan juoksemista.

      Poista