keskiviikko 27. tammikuuta 2016

The year of the Monkey

Tyypillinen Kiinan uuden vuoden koristelu. Hong bao eli punaisia kirjekuoria.
(Oikeasti suoraan suomennettuna Hong bao on punainen laukku.) Punaisissa kirjekuorissa annetaan rahaa sukulaisille.

Kiinalaisen kalenterin mukaan vuosi on pian vaihtumassa ja tällä kertaa alkamassa on Apinan vuosi.
Kun me vuonna 2012 tulimme Kiinaan, oli meneillään Lohikäärmeen vuosi. Silloin raskaanaolevia naisia oli silmiinpistävän paljon. Työkaverini valottikin minua asiasta; kaikki halusivat Lohikäärmevauvan. Lohikäärmeen vuotta seurasi käärmeen vuosi, sitä hevosen vuosi ja 2015 (eli vielä muutamia päiviä kuluva vuosi) on vuohen vuosi.

Jos olet syntynyt 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016 olet Kiinalaisessa horoskoopissa Apina.

Kuulin ja luin että apinoista pitävät kaikki, mutta apina ei välttämättä pidä kaikista. Apina on kuitenkin aina valmis auttamaan kaikkia. Apina on fiksu, vilkas, puhelias, sanavalmis ja seikkailunhaluinen, mutta myös herkkänahkainen ja itsepäinen.

Tässä muutama linkki liittyen Kiinan uuteen vuoteen ja apinan merkkiin:

Tulevan vuoden ei sanota olevan hyvä apinoille, mutta apinoille voi tuoda onnea vuoteen ostamalla heille punaisia vaatteita ja muita punaisia juttuja. Ei siis auta että apinat itse pukeutuvat punaiseen ja suosivat punaista väriä vuoden aikana, vaan punaiset asiat tuovat heille onnea saatuina lahjoina. 

Apina on kiinaksi hóuzi eli
猴子.Kiinankielen opettajani, Miss Lulu Miao, on todella innoissaan Apinan vuodesta ja puhunut meille Apina Kuninkaasta (Monkey King) jo varmasti kolmella kerralla. Kuulemma Kungfu Pandakaan ei ole mitään verrattuna Monkey Kingiin. Monkey King on paljon suositumpi hahmo ja voi pelastaa vaikka koko maailman.
Minulle Monkey King ei ole entuudestaan tuttu, ja Lulu lähettekin mulle pari linkkiä: 


Meillä on täällä Spring Festival loma (Kiinan Uusi Vuosi) 7. - 13. helmikuuta, mutta töissä pitää olla lauantaina 6. helmikuuta ja sunnuntaina 14. helmikuuta.

Hyvää Apinan vuotta kaikille! Hóu niàn kui lè!



PS. Itselläni ei juuri ole vapaa-aikaa Shanghaissa ja se mitä on, pyrin käyttämään urheilemiseen ja koiran kanssa lenkkeilyyn. Siispä minun ei tule juurikaan harrastettua kaupunkiin tutustumista tallentaen sitä valokuvin.

Eräs Shanghaituttavani pitää blogia nimeltään Elämää Idän Pariisissa. Blogi sisältää paljon upeita kuvia Shanghaista. Tässä yksi linkki Apinan vuosi koristeluun liittyen.

5 kommenttia:

  1. Heh! Juuri kirjoitin aamulla tekstiä siitä miten tapasin sinut kadulla:) Kamera kulki alussa mukana paljonkin, mutta nyt se on jäänyt Iphonen varjoon, ikävä kyllä. Viikonloput on pyhitetty nähtävyyksiin ja kadun tallaamiseen. Hyvää kevätjuhlaa! On tutun näköinen puu. t. Lohikäärme

    VastaaPoista
  2. Vau - lohikäärme! Hyvää kevätlomaa täältä toivottaa jänis :)

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Pidetty Apina :)
      Nyt vaan huikkaat Teemulle että ostaa sulle punaisia vaatteita.

      Poista