tiistai 1. heinäkuuta 2014

Mitä sulle kuuluu?


Sinulta on varmasti kysytty useasti mitä sulle kuuluu ja olet varmasti kysynyt samaa tuttaviltasi. Mutta vastaammeko koskaan ihan aidosti kysymykseen. Tilanteesta pääsee livahtamaan helpommin, jos kuittaa vaan kaiken olevan ok, eikä muutenkaan ole kivaa tai kohteliasta heti työntää toisen syliin omia asioita - oli ne sitten hyviä tai huonoja - ennen kuin varmistuu siitä että toinen haluaa todella kuunnella ja on aidosti kiinnostunut. On pakko myöntää että itsekin tulee usein kyseltyä kuulumisia ihan vain kohteliaisuudesta, varsinkin jos kielenä on englanti tai kiina. Kysymys on ikäänkuin tervehtimistä kuitenkin osoittamalla hienotunteisesti kiinnostusta työkaveria tai tuttavaa kohtaan. Mielestäni hyvin positiivista, olkoonki sitten "vain" kohteliaisuutta. Minulla on eräs amerikkalainen työkaveri, jonka kanssa kerran juttelimme siitä, että miten kuuluisi kysellä mitä tuttavillemme oikeasti kuuluu. Hänen mielestään "How are you?" kysymykseen kuuluukin aina vastata kevyen positiivisesti ja hyvin lyhyesti ja esittää sama kysymys kysyjälle. Mutta jos haluaa ihan oikeasti kuulla mitä kaverille kuuluu, tarkennetaan sitä kysymällä "Really?" Työkaverini mielestä sitten pitää olla valmis kuuntelemaan mahdollisesti oikein ajan kanssa.

Joskus täällä maailman toisella laidalla on tullut hetkiä, että olen miettinyt että aika harvoin tulee kyseltyä suomituttujen kuulumisia. Ehkä facebookin tilapäivitykset on hoitanut asiaa melko huolella. Pelkästään erilaiset hymiöilmeet seinällä antaa kyllä suuntaa kavereiden mielialasta. Mutta olishan se melko säälittävää, jos luottaisi vain kuvan, hymiön tai tekstin sisällön luomaan mielikuvaan. Ei siinä paljastu kaverin tunteet, ääni, ryhti tai silmissä vilkkuva ilo tai häivähdys surusta.

Mulle kuuluu hyvää! Pian koittaa loma ja nyt voi jo yhden käden sormin laskea öitä kun pääsee Suomen kotiin saunomaan ja nukkumaan Napo meidän välissä. Niin... Chilihän meidän välissä jo nukkuukin eli hellyttiin taas ja annettiin koiran tulla sänkyyn <3. Kun joku päivä saadaan karvasisarukset samaan kotiin, on meidän pakko ostaa isompi sänky.

Aurinkoista Heinäkuuta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti