keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Citykoira



Luumusateet jatkuu Shanghaissa. Onneksi Chili on varsinainen hienohelma, joka ei nauti saateesta tai märästä nurmikosta jolle menee tarpeensa aina tekemään, ja tekeekin ne sateella välittömästi, jotta pääsee kääntymään äkkiä takaisin sisälle. Varsin kompakti kaupunkikoira! :)

Pikkupiipanamme on viikon kuluttua puolen vuoden ikäinen ja on kyllä ilostuttanut meidän arkea ja yllättää meitä päivittäin fiksuudellaan. Chili kulkee nätisti hihnassa, mutta vielä nätimmin vapaana. Vapaana ollessa se seuraa meitä todella valppaasti ja pitää huolen eli jää odottamaan, jos jompikumpi jää kävellessä hieman jälkeen esim. kengännauhoja sitomaan. Koira myös tottelee meitä ja pysähtyy kun sille sanoo "seis". Tyttö ei ole vielä kertaakaan räksyttänyt muille koirille tai yhtään millekään ja on muutenkin todella sosiaalinen tapaus. Asuinalueellamme on paljon vesialtaita joihin ei ole mitään esteitä, eikä Chili ole ainakaan vielä niihin koskaan onnistunut pulahtamaan eikä ole osoittanut niihin erityistä kiinnostusta. Myös alueen portaissa kulku on sujunut jo pitkään vauhdikkaasti ja ongelmitta. Chilin motoriikka on kehittynyt huomattavasti nopemmin kuin Napolla kehittyi. Muistamme ettei Napo osannut hypätä sohvalle vielä puolivuotiaana, kun taas Chili hyppii kuin aropupu isoja loikkia. Eilen jo luulin että nyt sattu pahasti, kun Chili loikkasi meidän leikkiessä sohvan selkänojan yli suoraan laminaattilattialle. Onneksi ei käynyt kuinkaan ja leikki jatkui Chilin noutaessa mulle sukkapalloa. Aina se nätisti istui ja antoi tassua, jotta heittäisin sukkapallon uudestaan ja uudestaan.

Talomme ulko-ovi on sähkökytkimellä avautuva ja sulkeutuva lasinen liukuovi. Chili osaa kulkea niistäkin hienosti eli varmasti tunnistaa pienen naksahdusäänen ovea avattaessa. Silloin kun Chili tuli meille, niin aika monta törmäystä tuli lasiovien kanssa :)
Myös hissit sujuu hienosti. Koira selvästi kuulee kumpi kahdesta hissistä pysähtyy meidän kohdalle ja odottaa nätisti. Jos hississä on muita ihmisiä, Chili haluaisi mennä kaikkia tervehtimään, mutta tottelee jos sanon "Chili nätisti" ja käy jalkoihini istumaan tai makaamaan. Toki silloin jos hissin muut matkustajat alkavat osoittaa Chilille huomiota leperrellen tai kumartuen silittämään tai rapsuttamaan, silloin Chiliä on turha yrittää rauhotella istumaan.

Ihan parasta on se, että Chili on jo sisäsiisti! Tiistaina työpäivä venyi miltei 10 tuntiseksi ja silloin pissat oli tehty astiaan. Astia on sellanen muovinen matala kaukalo, jossa on ritilä päällä ja sen alla semmonen pohjasta muovitettu paperi. Jätämme Chilin työpäivien ajaksi vessaan. Ja Chili jää sinne aina nätisti eikä koskaan yritä livahtaa oven raosta sitä sulkiessa. Jätän sille aina vettä, leluja ja jonkun pienen herkun.

Sateista mutta suloista loppuviikkoa! Sadepäivinä on ihana käpertyä työpäivän jälkeen soffan nurkkaan viltin alle lukemaaan kirjaa, juoda lämmintä teetä tai lasi punaviiniä pienen koiran käpertyessä viereen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti